TA STRONA WYKORZYSTUJE PLIKI COOKIE zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.
Więcej informacji o celu ich wykorzystania i możliwości zmiany ustawień cookie znajdziesz w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
Alpejskie gotowanie



Hotel Alpejski w Polanicy zaprasza na kulinarne show, czyli live cooking z udziałem znanych z programów telewizyjnych kucharzy: Roberta Polińskiego, Piotra Papieża i Grzegorza Dudę.


Drugiego października miłośnicy dobrej kuchni koniecznie powinni odwiedzić Hotel Alpejski w Polanicy, by na własne oczy zobaczyć, jak mistrzowie patelni przygotowują dania kuchni bawarskiej. Smakowite potrawy szykować będzie trójka kucharzy: Robert Poliński, Piotr Papież i Grzegorz Duda. Pierwszy z nich działa w fachu od 1986 roku. Jest jednym z szefów kuchni Knorr, promujących tę markę. Piotr Papież działa w gastronomii od ponad 15 lat i w swojej karierze gotował, m.in. dla Adama Małysza, Jerzego Buzka i Edyty Górniak. Grzegorz Duda to z kolei szef kuchni Hotelu Alpejskiego. – Pomysł na live cooking powstał spontanicznie. Nie chcieliśmy organizować kolejnej imprezy, jakich wiele w okolicy, ale wyjść z czymś ciekawym i nieszablonowym. Gotowanie na żywo jest niezwykle popularne w najlepszych hotelach i restauracjach na świecie. Zaprosiliśmy do nas znanych kucharzy, którzy z gotowania potrafią zrobić prawdziwe show, liczymy więc na dobrą zabawę – mówi Grzegorz Bokun, właściciel hotelu. Gościom, którzy 2 października przybędą do hotelu zaserwowany zostanie obiad oraz zaproponowana degustacja potraw tradycyjnej kuchni bawarskiej, wybornych win, piw i innych regionalnych specjałów. Początek o godz. 17.00. Cena: 50 zł od osoby.




Podziel się tym co czytasz:

Blip Flaker Twitter Facebook Nasza klasa


< Powrót do listy artykułów

24 czerwca 2021
Imieniny obchodzą:
Jan, Danuta, Janina

Dzisiejsze wydarzenia

Brak informacji

Punkt informacji
Panorama Ziemi Kłodzkiej